Naar Planrs

Functiemodel Project Planner

Functiemodel Project Planner

Nieuw functiemodel

In 2011 is binnen de SPIN nagedacht over de ontwikkeling van de functie van project planner. In deze specifieke doelgroep, gericht op het realiseren van projecten, is al geruime tijd een ontwikkeling gaande die onderscheid maakt in de beheersing van alle projecten en de beheersing binnen één project. Deze ontwikkeling is tevens herkenbaar in de door de planners gebruikte planning cq projectmanagement software systemen.


Nieuwe eisen

Het plannen en beheersen binnen een multi project of projectportfolio vraagt nieuwe vaardigheden van de planners. Meer en meer worden zij hierin adviserend naar de organisatie met name het senior management. Opleiding- en kennisniveaus die momenteel gehanteerd worden voor de projectplanner sluiten hier onvoldoende bij aan. Tijd dus voor een beter functiemodel!

 

Drie functieniveaus

Het nieuwe Functiemodel Project Planner is gebaseerd op de volgende drie functieniveaus. Klik op een functieniveau voor meer informatie over de kennis en competenties.

 

Kwaliteit voorop!

Met het nieuwe Functiemodel Project Planner definieert SPIN niet alleen beter de voorwaarden voor deze functie maar voor de opleidingen in het vakgebied. Daarnaast biedt het marktpartijen de mogelijkheid nieuwe vacatures, en bestaande interne functieprofielen, beter te definiëren. Allemaal met als doel de functie en kwaliteit van de projectplanner naar de toekomst toe verder te professionaliseren.

 

#

GERELATEERDE PAGINA'S

Kijk ook eens naar:

#

LAATSTE NIEUWSPrivacyverklaring online

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). Ook SPI ... lees verder

WFM Congres 2017

SPIN aanwezig op het PlanMen WFM congres 2017

... lees verder

Planrs.nl vernieuwd

Met een compleet nieuwe make-over is het kennisplatform Planrs.nl klaar voor de komende jaren.

... lees verder

#

SPONSOREN# # #

Ramus Planning Professionals

Ramus Planning Professionals is een netwerk organisatie van... lees verder

Primaned Academy

Primaned Academy is één van de opleiders van SPIN... lees verder

Vijverberg Academy

Vijverberg Academy is één van de opleiders van... lees verder

SPIN

Email:

Ook adverteren? Klik hier!